J20: En poäng i en svängig bortamatch

Det blev en poäng för J20 när man ställdes mot Skellefteå i den första av två bortamatcher denna helg. Hemmalaget avgjorde med 50 sekunder kvar av förlängningen.

Matchbilden var svängig när Brynäs klev in i den andra matchen för säsongen borta mot Skellefteå. Det var en avvaktande förstaperiod där skottstatistiken slutade 6–7 och det var istället från den andra perioden och framåt det skulle hända saker.

När Brynäs då fick spela powerplay efter att lite över halva den ordinarie matchtiden var avverkad skulle det till slut smälla. August Berg skickade då in sitt andra mål på två matcher när han gav Brynäs ledningen, och passningspoängen tilldelades Oliver Nordberg och Linus Ölund. Laget drog därefter på sig en utvisning i det absoluta slutskedet av mittenakten och det skulle straffa sig när tredje perioden drog igång.

Där tog det nämligen bara 13 sekunder för Skellefteå att hitta nätmaskorna bakom Oliver Dackell och det var snabbt kvitterat till 1–1. Skellefteå gjorde sedan en helvändning och med tre minuter och 17 sekunder kvar att spela av matchtiden gjorde man också 2–1. Men Brynäs gav inte upp i första taget och när lagkapten Erik Broman kvitterade till 2–2 fick matchen tas till sudden death.

I övertidsperioden var Skellefteå det vassare laget och efter tre skott på mål var det till slut avgjort, när hemmalaget avgjorde med 50 sekunder kvar av speltiden.

Skellefteå AIK – Brynäs IF 3–2 (0–0, 0–1, 2–1, 1–0)
Skott: 32–27 (6–7, 11–11, 12–9, 3–0)
Utv: 6–6 (0–2, 6–4, 0–0, 0–0)