J20: Dramatiskt slut när Brynäs vann

Det blev riktigt dramatiska slutsekunder när Skellefteå och Brynäs möttes i den andra av två matcher denna helg. Med endast fem sekunder kvar av ordinarie matchtid blev August Berg stor matchhjälte när han gjorde det avgörande målet.

Precis som i fredagens möte blev det en avvaktande inledning när lagen drabbade samman igen på lördagen. Den första perioden gick, även nu, mållös och det hela skulle avgöras i matchens två andra perioder. Precis som under gårdagen tog också Brynäs ledningen med 1–0 i den andra perioden, denna gång då Jesper Boqvist kontrade in ett mål i boxplay på pass av Alexander Bjurström, men hemmalaget var ganska snabbt med i matchen och man kvitterade till 1–1 lite under fyra minuter senare vilket gjorde att det var tokjämnt inför avslutningen.

I den tredje perioden tog det 1.50 innan Brynäs skulle hitta nätmaskorna igen. När August Berg avlossade ett skott var Casper Evertsson framme och styrde in 2–1 och det blev sedan en lång period där Brynäs fick försöka försvara sig. Till slut fick Samuel Ersson i kassen dock kapitulera, när Skellefteå tog ut målvakten och spelade sex utespelare, och med 1.22 kvar av ordinarie tid såg det återigen ut att bli förlängning mellan lagen.

Så skulle det dock inte bli. Med ynka fem sekunder kvar avgjorde August Berg med ett riktigt kanonskott från slottet och Brynäs fick med sig fyra av sex totala poäng från matcherna mot Skellefteå.

– Det är en jättebra hockeymatch med jämna lag som tar ut varandra, en väldigt bra juniormatch. Vi bestämde oss för att gå för segern även fast de kvitterade så sent, och det gör vi ju också sedan. Det skiljer inte så mycket mellan de två matcherna utan de påminner lite om varandra. Det var mindre målchanser i dag än i går och det gäller att ta vara på chanserna vi får, sammanfattar tränare Mats Bäcklin.

Skellefteå AIK – Brynäs IF 2–3 (0–0, 1–1, 1–2)
Skott: 21–23 (9–8, 5–6, 7–9)
Utv: 6–8 (0–2, 6–4, 0–2)