J18: Tre mål i tredje bäddade för segern

Brynäs tog, till slut, en skön seger hemma mot Grums på söndagen, men det satt långt inne. Avgörandet kom när man växlade upp rejält i den tredje perioden, som man vann med 3–1.

Det var länge ganska ovisst hur matchbilden skulle arta sig mellan Brynäs och Grums i Gavlerinken. Brynäs tog i och för sig ledningen efter 6.43, då Samuel Solem hittade nätmaskorna, men det var ett bortalag som inte hade någon lust att ge sig denna dag.

Grums kvitterade nämligen till 1–1 när man fick chansen i powerplay, men Brynäs vek sig inte riktigt så lätt. Lagkapten Linus Udd-Hellgren gav laget tillbaka ledningen bara 37 sekunder efter kvitteringen och 2–1 stod det efter en spelad period.

Mittenakten såg sedan ut att gå mållös, men med bara två sekunder kvar kunde Victor Söderström ge Brynäs lite andrum när han prickade in sitt första mål i en tävlingsmatch med J18.

Som tidigare nämnt gav Grums dock inte upp i matchen. Bara fem minuter in på den tredje perioden kröp man närmare ännu en gång när man reducerade till 3–2, men närmare än så skulle man inte komma. Marcus Westfält utökade till 4–2 tio minuter in på perioden och sedan ramlade målen bara in. Oscar Birgersson petade in 5–2 i powerplay och innan man var klara stod också Rasmus Sandin som målskytt fram till 6–2.

– Vi spelar slarvigt och det känns frustrerande, men vi kommer igång i sista perioden och verkligen rycker iväg till 6–2. När vi väl gör mål där så rullar det på och det blir som en ketchupeffekt, säger Marcus Westfält, som gjorde ett mål och två assist

Brynäs IF – Grums IK 6–2 (2–1, 1–0, 3–1)
Skott: 39–13 (11–5, 8–4, 20–4)
Utv: 6–14 (2–2, 2–6, 2–6)