J18: Andra raka segern

J18 gjorde en övertygande match borta mot Västerås. Efter en smakstart med mål efter bara 32 sekunder kunde man rulla på efter det och man vann komfortabelt med hela 6–2.

David Ojamäe var en av matchens tvåmålsskyttar.

För andra matchen i rad gjorde Brynäs hela sex mål då man besegrade Västerås på bortaplan under torsdagskvällen. Efter en smakstart med mål redan i det första bytet, signerat Albin Kedbrant, fick man rejält med energi och kunde mala på efter det.

David Ojamäe utökade till 0–2 fyra minuter senare och Brynäs hade ett rejält spelövertag, trots att Västerås till slut kom emellan och reducerade fem minuter in på perioden. Men i mittenakten var det ingen nåd från Brynäs sida. 1–3 och 1–4 kom från William Halldén och Simon Appelquist innan David Ojamäe prickade in sitt andra för matchen fram till 1–5. Mot slutet av perioden fick laget också med sig en straff, men när Västeråsmålvakten räddade det försöket stod resultatet fast vid 1–5 efter två spelade perioder.

13 minuter in på den tredje perioden fick man sedan utdelning i powerplay, för när Västerås satt utvisade för crosschecking fick matchen sin andra tvåmålsskytt när Simon Appelquist hittade nätet ännu en gång. Hemmalaget reducerade sedan med två och en halv minut kvar och slutresultatet skrevs till 2–6. Detta betyder att Brynäs har vunnit två av två spelade matcher och man har gjort tolv mål totalt på de två matcherna.

– Vi gör en bra match, tycker jag. Det är en väldigt bra arbetsinsats av allihopa och vi spelar enligt vår gameplan och gör många bra saker. Vi får en jättebra start och kommer ut mycket bättre idag än i premiären, så det är kul. Vi kör på bra där när vi får hänga en i första bytet och sedan maler vi ner Västerås. Vi släpper inte till lika många lägen bakåt i den här matchen så det känns mycket bättre med defensiven idag än i premiären, säger huvudtränare Mikael Holmqvist.

VIK Västerås HK – Brynäs IF 2–6 (1–2, 0–3, 1–1)
Skott: 34–40 (12–11, 11–16, 11–13)
Utv: 6–10 (2–2, 0–6, 4–2)