U16: Uddamålsförlust mot Leksand

Utvisningarna blev tuffa för Brynäs i bortamötet med Leksand. Hemmalaget gjorde två av sina mål i powerplay och kunde därmed koppla greppet om matchen.

Lagkapten Victor Barrögård.

Det var en jämn match mellan Leksand och Brynäs, åtminstone genom halva matchen. Leksand tog förvisso ledningen väldigt snabbt in på den första perioden, men Filip Ek kvitterade 13 minuter senare och man följdes in i den andra perioden i ett likaläge.

Där gjorde Leksand återigen ett mål och några minuter senare kom Oskar Kvist in och kvitterade till 2–2. Men mot slutet av den andra perioden började hemmalaget ta över mer och mer. Med knappt en minut kvar att spela i mittenakten gjorde Leksand 3–1 i powerplay och Brynäs fick börja den tredje perioden med att jaga ikapp.

Men istället utökade Leksand till 4–2 och det resulterade i att Brynäs tog timeout. Därefter dröjde det nio minuter innan David Olsson reducerade till 4–3, men närmare än så kom inte gästerna och man fick tyvärr inte med sig några poäng från rivalmötet.

Leksands IF – Brynäs IF 4–3 (1–1, 2–1, 1–1)
Skott: 45–26 (10–11, 16–7, 19–8)
Utv: 6–12 (2–2, 2–6, 2–4)

1–0 (1.36) Mathias Wikudd
1–1 (14.46) Filip Ek (Axel Westlund, Victor Barrögård)
2–1 (26.38) Rasmus Henriksson (Rasmus Mårslätt, Arvid Leremar) PP1
2–2 (29.29) Oskar Kvist (Marcus Uusitalo)
3–2 (38.52) Emil Heineman (Alexander Lundqvist, Jack Karlsson) PP1