U16: Brynäs nollade Forshaga

Det blev en relativt enkel seger för U16 när man tog emot Forshaga hemma i Gavlerinkens B-hall. Man stängde ner gästerna nästan hela matchen och Albin Mörck i kassen fick bara 13 skott på sig under hela matchtiden.

Liam Hansson gjorde två mål i matchen

Skottstatistiken var desto högre från hemmalaget, som avlossade 42 skott totalt sett över tre perioder. Fem av dessa hittade också nätmaskorna och gjorde att Brynäs kunde nolla sina motståndare. Till en början såg det dock ut som att det skulle kunna bli ännu fler än så.

Det började nämligen efter bara fem minuter, då Oliver Lööf hittade rätt på pass av Edvin Färnstrand, och trots att man sedan blev utvisade kort därefter var det inte någonting som skulle påverka hemmalaget. Nio sekunder in på boxplayspelet gjorde Filip Ek 2–0 och även fast den andra perioden sedan gick mållös var det inget riktigt snack om vilka som ägde spelet.

Tidigt i den tredje perioden fick Brynäs sedan chansen i fem-mot-tre och man tog en timeout för att riktigt få igång det powerplayspelet, men Forshaga lyckades försvara sig bra just där och det blev inga mål i den spelformen. Men målskörden var ännu inte över. Utöver Anton Åhrlins kasse i slutet av matchen svarade Liam Hansson för två stycken, och det blev 5–0 som fördes in i protokollet till slut.

Brynäs IF – Forshaga IF 5–0 (2–0, 0–0, 3–0)
Skott: 42–13 (9–2, 15–8, 18–3)
Utv: 4–6 (2–0, 2–2, 0–4)