J20: Två mål av Ojamäe i segern mot Västerås

Det blev en tätare match mellan Västerås och Brynäs när hemmalaget sökte revansch under onsdagskvällen. Men någon sådan fick man inte, även fast det var nära i början, och efter en tidig timeout vände allt och bortalaget visade hur starka man faktiskt är.

David Ojamäe blev tvåmålsskytt mot Västerås

Det var ett Brynäs med starkt självförtroende som gick in till bortamatchen mot Västerås. Senast man besökte ABB Arena Nord vann man med hela 12–3 och allra senast hade man styrka från en upphämtning och straffseger mot rivalerna Leksand.

Men i onsdagens match blev man tidigt tillbakatryckta av hemmalaget och det gick faktiskt så långt att Mats Bäcklin och Henrik Orevik tog en timeout efter att man spelat 8.21 av den första perioden. Det man sa under den timeouten gick också in och det var ett nytt Brynäs som vaknade till när spelet återgick.

Mindre än två minuter efter den tagna timeouten slog nämligen David Ojamäe till, på pass av Gabriel Seger, och satte 0–1 till Brynäs. Lagets, och Ojamäes, andra mål för kvällen kom sedan knappa tre minuter senare och det var ett uppvaknande som hette duga. Men det räckte inte med bara två mål, för Linus Ölund kunde fint utöka till 0–3 efter 15.39 och Västerås började nog få flashbacks från den förra matchen lagen emellan.

Brynäs gick dock ned sig och bjöd in Västerås i den andra perioden och genom bland annat utvisningar kunde hemmalaget krypa ikapp till 2–3 när 40 minuter var avklarade. I den tredje perioden började sedan Västerås jakt för en kvittering, men försvarsspelarna tillsammans med målvakten Samuel Ersson hade segern i sikte.

Man lyckades också hålla Västerås på utsidan, trots ett hårt forcerande, och när laget till slut plockade sin målvakt för en extra spelare kunde David Ojamäe peta fram pucken till Jesper Boqvist, som enkelt satte 2–4 i den tomma kassen med fyra sekunder kvar av matchen.

Brynäs tog därmed sin tredje raka seger och seglar upp på en andraplats i tabellen efter Leksand, som dock har spelat en match mer än Brynäs.

VIK Västerås HK – Brynäs IF 2–4 (0–3, 2–0, 0–1)
Skott: 27–32 (7–14, 14–8, 6–10)
Utv: 6–8 (2–0, 2–6, 2–2)