J20: Två av två i Stockholm

Det var tight i två perioder mellan Djurgården och Brynäs under söndagseftermiddagen. Men det var i den tredje perioden allting avgjordes, efter starkt spel i både defensiven och offensiven av gästande Brynäs. 
 
 
 
Efter en stark start på helgen och en seger mot AIK kände sig Brynäs i bra form inför matchen mot Djurgården, som just nu placerar sig i den nedre halvan av tabellen. Men trots fleralet chanser i inledningen var det hemmalaget som skulle slå till först. När Brynäs åkte på en utvisning tog det inte lång tid innan Djurgården satte 1–0 bakom Oliver Dackell. Men gästerna var snabba att replikera och lagkapten Erik Broman kvitterade till 1–1 bara tio sekunder senare. 
 
Det var också resultatet i periodpausen och lagen fortsatte sedan på samma spår i mittenakten. Djurgården tog ledningen i fem-mot-tre mitt i den andra perioden och sedan kvitterade Linus Ölund till 2–2 i boxplay knappa sex minuter senare. 
 
Men när den tredje perioden sedan drog igång var det Brynäs som tog över förarsätet. Inte ens två minuter in på perioden skickade Rasmus Sandin iväg pucken mot målet och när den prickade nätet var det 2–3 på tavlan.
 
– Det var bara att nypa till pucken när den kom, egentligen. Det var jätteskönt både för matchen och för mig själv, säger Rasmus Sandin. 
 
Brynäs öste sedan på framåt och när Samuel Asklöf kunde sätta 2–4 var helvändningen komplett. Laget försvarade sig sedan mycket bra när Djurgården försökte överlista Oliver Dackell i målet och man tog hem sin andra seger av två möjliga i Stockholm. 
 
– Jag tycker att vi gör en ganska bra match idag. Vi spelar ganska stabilt, men samtidigt tror jag att vi kan snäppa upp det ännu en nivå till nästa match, sammanfattar Rasmus Sandin. 
 
Djurgårdens IF – Brynäs IF 2–4 (1–1, 1–1, 0–2)
Skott: 32–39 (10–13, 14–11, 8–15)
Utv: 12–10 (6–4, 2–6, 4–0)
Publik: 156
 
1–0 (13.45) Niclas Puikkonen (Pontus Karlsson, Edward Lindelöw) PP1
1–1 (13.55) Erik Broman (David Ojamäe) 
2–1 (31.13) Charlie Hoffmann (Axel Jonsson-Fjällby, Jonatan Asplund) PP2
2–2 (37.00) Linus Ölund (Oliver Nordberg) SH1
2–3 (41.46) Rasmus Sandin (Linus Ölund, Niklas Lindberg)
2–4 (47.36) Samuel Asklöf (Lucas Hedlund, William Alftberg)