J20: Sviten förlängdes mot Mora

Det var jämnt en liten stund, men det var till slut klasskillnad mellan lagen när Brynäs trampade igång hemma mot Mora på onsdagskvällen.

Knappt halva den första perioden tog det innan matchens första mål kom. Detta då Samuel Asklöf snyggt serverade Oliver Nordberg med en passning, och han kunde därefter enkelt lägga in pucken bakom målvakten Edvin Olofsson. Efter det hade man en klockren träff i stolpen och man kunde sätta mycket stor press på gästande Mora.

Nästa mål kom sedan minuten efter stolpträffen, då Lucas Hedlund slog till på pass av Adam Hirsch, och 2–0 var ett faktum. Exakt en och en halv minut efter det satte Marcus Westfält sitt första mål i J20-tröjan när han skickade in 3–0 från slottet. Detta var också resultatet efter den första perioden och det var ett nöjt Brynäslag som klev av isen.

Brynäs inledde sedan den andra perioden i powerplay, men det var i boxplay som det skulle smälla nästa gång. När laget satt utvisade för en kneeing skrinnade Manne Mattisson in i offensiv zon, varpå han till synes enkelt skickade in en backhand i målet fram till 4–0. Mora satte därefter lite press mot Oliver Dackell och Brynäs tog timeout då man tyckte att motståndarna kom farligt nära.

Laget höll dock tätt trots Moras tryck och Dackells nolla var intakt även efter två perioder. Mora skulle heller inte ha så mycket mer att komma med i den tredje perioden och när man chansade med att plocka ut målvakten i powerplay kunde Jesper Boqvist fastställa slutresultatet, som alltså blev 5–0, och Brynäs har nu nio raka segrar i SuperElit Norra. Detta gör att man också delar på förstaplatsen med Leksand, som dock har bättre målskillnad.

Brynäs IF – Mora IK 5–0 (3–0, 1–0, 1–0)
Skott: 30–27 (11–3, 6–14, 13–10)
Utv: 8–8 (0–2, 6–4, 2–2)