J20: Segersviten bruten

MODO blev för tuffa i helgens första av två matcher. Med vassa förstärkningar från A-laget kunde hemmalaget ta hem fredagens möte med 5–3 efter att Brynäs kämpat tappert i slutminuterna.

Adam Hirsch blev Brynäs siste målskytt mot MODO

Brynäs hade imponerande tio raka segrar bakom sig när man klev ut på isen i Modo-hallen i Domsjö för match på fredagskvällen, men Modo visade sig vara för starka på sin hemmaplan och laget fick också en kanonstart när man gjorde 1–0 i boxplay efter bara två och en halv minut.

Det var dock ett Brynäslag som konstant kämpade sig tillbaka i matchen och man kom även så pass långt att man hämtade upp ett tvåmålsunderläge så att det stod 3–3 i början av den tredje perioden. Men efter det var det hemmalaget som var starkast i matchen och när Kristian Jakobsson och Sebastian Walfridsson gjorde 4–3 respektive 5–3 inom loppet av fyra minuter var det tungt i Brynäslägret.

Brynäs försökte dock komma ikapp ända in i slutet av matchen, bland annat genom att plocka ut målvakten Oliver Dackell i båset i två minuter och 20 sekunder, men det var förgäves. Modo höll ifrån och bröt Brynäs segersvit när man vann med 5–3.

Lagen möts igen under lördagen och då har Brynäs chans att ta revansch direkt. Nedsläpp sker 12.00 i Modo-hallen.

MODO Hockey – Brynäs IF 5–3 (1–1, 2–1, 2–1)
Skott: 24–23 (3–8, 14–8, 7–7)
Utv: 8–8 (4–2, 4–6, 0–0)