J20: Inga poäng mot MODO

Det blev totalstopp för Brynäs när man ställdes mot MODO i två matcher på två dagar. Lördagsmatchen slutade i förlust med uddamålet, 5–4, efter att MODO:s Kristian Jakobsson svarat för ett hattrick.

Pontus Edman svarade för två mål i bortamatchen mot MODO

Precis som i fredagens möte fick lördagsmatchen mot MODO en riktigt jobbig start för gästande Brynäs. Tre minuter in på den första perioden gjorde nämligen hemmalaget återigen det första målet och trots att Brynäs sedan både kvitterade och tog ledningen genom Pontus Edman var det ändå MODO:s match i slutändan.

Stor frontfigur för Örnsköldsvikslaget var överårige Kristian Jakobsson, som följde upp fredagens mål med tre till på lördagen, och han var högst delaktig i att Brynäs inte fick med sig några poäng alls från matcherna.

Trots att Brynäs kom så nära som 5–4 och dessutom tog ut målvakten i slutet av matchen var det ett alldeles för starkt hemmaförsvar tillsammans med Isak Wallin mellan stolparna som såg till att det blev just det slutresultatet.

Brynäs har nu en match kvar på bortaturnén och den spelas 11.00 i Timrå på söndagen.

MODO Hockey – Brynäs IF 5–4 (2–2, 1–0, 2–2)
Skott: 35–35 (10–8, 14–15, 11–12)
Utv: 2–4 (0–2, 0–0, 2–2)