J20: Femte raka segern

Trots en trög start i matchen var det Brynäs som drog det längsta strået när man drabbade samman med tabelljumbon AIK på bortaplan under lördagen.

Det var jämnt till en början mellan AIK och Brynäs när man drabbade samman på Ulriksdals IP. Det uppkom chanser åt bägge hållen och det hade kunnat smälla åt vilket håll som helst under de första tio minuterna. Men Oliver Dackell stod lugn och stabil i bortakassen och motade alla skott som AIK kunde mäkta med i den första perioden.

När det sedan blev kamp om pucken i mittzonen kunde Adam Hirsch skrinna iväg och snyggt sätta 0–1 till Brynäs, helt på egen hand. AIK drog sedan på sig utvisningar och det mynnade till slut ut i att Brynäs fick spela fem-mot-tre en längre stund. Då slog Manne Mattisson till och 0–2 var ett faktum efter den första perioden.

Tio minuter in på den andra perioden kom sedan också 0–3 från Linus Ölund, efter ett mycket fint förarbete av Rasmus Sandin och Alexander Bjurström, och det kändes som att det kunde komma mycket mer från Brynäs denna dag.

Så blev det dock inte och den tredje perioden fortgick utan särskilt många avblåsningar alls. AIK tog en timeout och försökte reducera, men Oliver Dackell var omutbar i matchen och höll stabilt nollan matchen igenom, vilket också gjorde att Brynäs tog sin femte raka seger i SuperElit Norra.

AIK – Brynäs IF 0–3 (0–2, 0–1, 0–0)
Skott: 17–30 (5–10, 7–10, 5–10)
Utv: 12–6 (8–0, 2–6, 2–0)