J20: Åttonde raka segern

Det blev jämnt och dramatiskt mellan Brynäs och MODO i Gavlerinkens B-hall på söndagen. Första perioden blev mållös, men efter det drog man upp tempot i bägge lagen.

Det var inte förrän man hade spelat 13 minuter av den andra perioden som matchens första mål skulle falla. Några minuter efter att gästande MODO klarat av en utvisning fick målvakten Dennis Westergård kapitulera när det blev rörigt framför kassen. I tumultet var David Ojamäe sist på pucken och 1–0 till Brynäs var då ett faktum.

Denna ledning höll sedan Brynäs och Oliver Dackell intakt trots att man fick försvara sig i flertalet boxplay och när man sedan fick chansen i powerplay i den tredje perioden slog man till. Niklas Lindberg skickade då iväg ett skott från sin backplats och det hittade snyggt nätmaskorna och 2–0 kom upp på tavlan.

– Casper får pucken bakom mål och passar upp till mig, så får jag ett bra läge att skjuta där från blå. Jag ser inte så mycket av hur pucken går, utan jag ser mest att det rasslar till i nätet, säger målskytten.

Med det målet kändes det som att Brynäs hade ett ganska hårt grepp om segern, men det skulle bli dramatik ändå. MODO:s A-lagsspelare Jesper Lindgren reducerade nämligen till 2–1 med strax över två minuter kvar och laget körde sedan fullt ut för att också få in en kvittering. Men Brynäs försvarade sig riktigt bra och när MODO plockade sin målvakt kunde Gabriel Seger sätta 3–1 i den tomma kassen, vilket också betydde att Brynäs tog sin åttonde raka seger.

– Vi gör en helt okej match, men vi är lite slarviga i passningsspelet. Vi krigar till oss en åttonde raka vinst och vi jobbar till hundra procent hela tiden. Det verkar ju funka bra för oss, sammanfattar Niklas Lindberg.

Brynäs IF – MODO Hockey 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)
Skott: 29–37 (7–8, 16–11, 6–18)
Utv: 6–6 (0–2, 2–2, 4–2)