J18: Udd-Hellgren sänkte Färjestad

Det var jämnt och även lite fördel för bortalaget Färjestad till en början i Gavlerinkens B-hall på lördagen. Men Brynäskaptenen Linus Udd-Hellgren såg till att det blev ett helt annat resultat än det som syntes i statistiken.

Brynäs var dock hetast i inledningen av matchen och just Udd-Hellgren gjorde faktiskt det första målet efter att man spelat bara 2.33 av den första perioden. Men efter det kom Färjestad ikapp och tog över spelet mer och mer, vilket också gjorde att man fick in en kvittering bara åtta sekunder in på sitt andra powerplayspel.

I uppstarten av den andra perioden blev det sedan rörigt för alla inblandade. Klockan i B-hallen tickade ner från 15 minuter istället för 18, som det ju ska vara i J18, och på grund av det blev Brynäs sena till nedsläppet. Detta slutade i en utvisning för delaying the game och istället för det powerplayspel man skulle haft med sig från den första perioden blev det fyra-mot-fyra i nästan två minuter istället.

Men det spelade ingen större roll, för 51 sekunder in på perioden satte Udd-Hellgren sitt andra mål för matchen när pucken, lite turligt, studsade in bakom Färjestadsmålvakten Filip Lindblad. Brynäs fick sedan chansen att öka på ledningen två gånger om när gästerna åkte på utvisningar, men 2–1 stod sig fortsatt.

Färjestad tog till slut timeout i slutet av den tredje perioden, men trots det och en utplockad målvakt så skulle Johannes Persson inte släppa fler puckar förbi sig denna dag. Brynäs gick därmed segrande ur striden och tog med sig tre sköna poäng.

Brynäs IF – Färjestads BK 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)
Skott: 29–37 (13–14, 10–12, 6–11)
Utv: 6–6 (4–2, 2–2, 0–2)