U16: Mäktig vändning i Karlstad

U16 svarade för en grym vändning när man mötte Färjestad på bortaplan under fredagskvällen. Man kämpade sig tillbaka från ett tvåmålsunderläge och satte det avgörande målet, 2–3, med bara tolv sekunder kvar av matchen.

Det var lite av ett ställningskrig inledningsvis mellan Färjestad och Brynäs i Kobbs Arena. Hemmalaget fick spela powerplay två gånger i den första perioden, vilket också gjorde att skottstatistiken drog iväg till 9–5, men bägge lagen gick mållösa från perioden och det var mittenakten som blev målrikast.

Där var det också Färjestad som slog till först. Strax under sex minuter in på perioden gjorde Albin Samuelsson 1–0 på Albin Mörck och i hemmalagets tredje powerplay för kvällen slog Samuelsson också till ännu en gång när han gjorde 2–0.

Brynäs tog då en timeout för att samla sig och prata igenom sitt spel – vilket också blev fruktsamt. Sex minuter efter timeouten reducerade Oskar Kvist till 2–1 och bortalaget hade häng på Färjestad inför den tredje perioden. Där dröjde det dock 13 minuter innan nästa mål skulle komma. I powerplay kvitterade Edvin Färnstrand till 2–2 och efter det såg det ut som att lagen skulle få dela på poängen.

Så tyckte dock inte Axel Westlund i Brynäs att matchen skulle sluta och med bara tolv sekunder kvar av matchtiden skickade han in 2–3 på Joar Carlén i hemmakassen. Med så lite tid kvar att spela kunde Färjestad heller aldrig komma igen och alla tre poäng följde med Brynäsbussen därifrån.

Färjestad BK – Brynäs IF 2–3 (0–0, 2-1, 0–2)
Skott: 26–23 (9–5, 9–8, 8–10)
Utv: 4–6 (0–4, 2–2, 2-0)

1–0 (25.45) Albin Samuelsson (Oscar Lawner)
2–0 (33.13) Albin Samuelsson (Adam Arvedson, Albert Johansson) PP1
2–1 (39.05) Oskar Kvist (Edvin Färnstrand)
2–2 (53.16) Edvin Färnstrand (Isac Enmarker)
2–3 (59.48) Axel Westlund