J20: Tredje raka mot AIK

J20 vände och vann bortamatchen mot AIK på onsdagskvällen. 1–5 blev slutresultatet efter bland annat två mål från lagkapten Erik Broman.

Två vinster på två matcher har varit facit för Brynäs mot AIK den här säsongen. Senast blev det 4–1 hemma och tidigare under hösten vann man med 3–0 när man spelade på Ulriksdals IP. Även den tredje matchen spelades i Stockholm, men då var det hemmalaget AIK som var hetast inledningsvis.

Sex minuter in på den första perioden gjorde man nämligen matchens första mål efter en intensiv start på matchen. Men Brynäs är inte det lag som ger upp i första taget och just därför kunde lagkapten Erik Broman kvittera till 1–1 med bara 32 sekunder kvar av perioden.

Brynäs gasade sedan på rejält i mittenakten och körde egentligen över AIK i den perioden. Broman passade på att sätta ännu ett mål efter bara 54 sekunder, då han träffade krysset, och efter att David Ojamäe prickat in 1–3 från högra tekningscirkeln tog AIK en timeout. Men den verkade inte ha någon effekt, för Manne Mattisson kunde snyggt sätta 1–4 bara någon minut senare, till Brynäsbåsets glädje.

När gästerna sedan också fick chansen i powerplay skickade Marcus Ersson in 1–5 från blålinjen och AIK bytte till slut målvakt efter att halva matchen spelats.

Erssons mål blev också det sista för matchen, trots att bägge lagen fick chanser i powerplay i den avslutande perioden. Där höll dock bägge målvakterna tätt och Brynäs tog hem sin tredje seger av tre möjliga mot AIK under höstsäsongen.

AIK – Brynäs IF 1–5 (1–1, 0–4, 0–0)
Skott: 22–29 (9–9, 7–13, 6–7)
Utv: 10–4 (2–2, 2–0, 6–2)