J20: Tre av tre mot Västerås

J20 vann även den tredje och sista matchen mot Västerås i SuperElit Norra. På lördagseftermiddagen nollade Brynäs sina gäster när man tog hem matchen med 5–0.

Tidigare under säsongen har Brynäs besegrat Västerås med både 12–3 och 4–2, så man hade ett rejält övertag när man tog emot sina motståndare på hemmaplan för seriens tredje och sista möte. Där blev det heller inget riktigt snack om saken. Brynäs fortsatte på den inslagna vägen från tidigare matcher och genom Samuel Asklöf och Casper Evertsson kopplade man greppet med en 2–0-ledning efter den första perioden.

Detta fyllde sedan David Ojamäe i med 3–0 i början av den andra perioden och när Västerås sedan drog på sig en utvisning för delaying the game kunde August Berg dunka in 4–0 från sin backplats. Då valde Västerås att skifta målvakter och Philip Olsson kom in istället för Daniel Wahlberg med lite över halva matchen kvar att spela.

Brynäs hade dock övertaget i stort sett hela tiden och 14 minuter in på den tredje perioden kunde också Adam Hirsch stänga igen matchen när han skickade in 5–0 på pass av Axel Nordlinder. Västerås fick sedan chansen i powerplay mot slutet av matchen men Oliver Dackell och hans försvarsspelare spelade riktigt bra i defensiven och kunde hålla gästerna borta från nätmaskorna.

Oliver Dackell höll därmed nollan i matchen, som Brynäs vann med just 5–0, och det var hans andra nolla för säsongen.

Brynäs IF – VIK Västerås HK 5–0 (2–0, 2–0, 1–0)
Skott: 36–35 (10–9, 14–8, 12–18)
Utv: 16–4 (4–0, 0–2, 12–2)