J20: Nordberg tvåmålsskytt i segern mot Mora

Trots ett massivt tryck från hemmaspelande Mora visade Brynäs styrka och klass när man vann på bortaplan i Smidjegrav Arena. Oliver Nordberg svarade för två mål och ett assist i segermatchen, som slutade 1–5.

Det var egentligen Mora som satte mest tryck i J20-matchen på söndagen. Men tabelltvåan Brynäs visade styrka när man stod emot de 19 skott hemmalaget avlossade i den första perioden. Och istället för hemmaledning var det Brynäs som var först med att hitta nätmaskorna. Efter 15 minuter skickade Manne Mattisson in pucken på pass av Oliver Nordberg och Lucas Hedlund och det var en ledning som stod sig till periodpausen.

Mora studsade dock tillbaka snabbt och två minuter in på den andra perioden lyckades man till slut få hål på Oliver Dackell i Brynäskassen – då med kvitteringen till 1–1. Men det var ingenting som störde ett för dagen mycket vasst bortalag. Oliver Nordberg och Adam Hirsch såg tillsammans till att 1–1 blev 1–4 innan perioden var färdigspelad, den förstnämnde med två av målen, och Mora fick svårt att återhämta sig från det målkalaset.

Ställningen stod sig också genom nästan hela den tredje perioden. Strax efter att Mora tagit timeout och plockat sin målvakt kunde Filip Sarlind skicka in 1–5 i den tomma kassen och Brynäs fick med sig tre sköna poäng från söndagens match.

Mora IK – Brynäs IF 1–5 (0–1, 1–3, 0–1)
Skott: 50–35 (19–8, 10–15, 21–12)
Utv: 6–12 (0–2, 4–6, 2–4)