J20: Härlig vändning hemma mot Timrå

J20 vände underläge hemma mot Timrå och vann till slut matchen med 4–2 efter en riktigt vass tredjeperiod. Den vann man med 3–0 och det sista målet kom i tom kasse med 1.17 kvar att spela.

Trots att Brynäs hade ett rejält spelövertag som till och med tvingade Timrå till en timeout efter bara elva minuter så var gästernas målvakt Victor Brattström svår att överlista i den första perioden. Inte heller hemmalagets Oliver Dackell släppte några puckar förbi sig då och tiden tickade iväg snabbt när det blev varken mål eller utvisningar i inledningen.

De två återstående perioderna blev dock målrikare, då de innehöll tre mål vardera. Brynäs var först ut att näta i matchen och det kom när Manne Mattisson hittade nätmaskorna i numerärt överläge. Men när halva matchen hade spelats vaknade Timrå till liv och genom Oscar Ramqvist och Axel Sundberg hade bortalaget vänt matchen till 1–2 efter 40 spelade minuter.

Men riktigt så tyckte inte serietvåan Brynäs att matchen skulle sluta och därför fick man igång spelet rejält i den tredje perioden. Man fortsatte med samma tryck man hade haft i den första perioden men nu fick man också utdelning på sina skott. Vändningen började när Samuel Asklöf kunde skicka in 2–2 efter ett stort förarbete av Oliver Nordberg och när Brynäs sedan fick ett nytt powerplayläge kunde också Erik Broman ge laget ledningen med 3–2.

Därefter följde en vild jakt på kvittering från Timrås sida, men när man plockade ut målvakten i båset så kunde Johannes Kinnvall punktera matchen med 4–2 i tom kasse. Brynäs tog därmed tre nya poäng och fortsätter flåsa serieledande Leksand i nacken i jakten på seriesegern.

Brynäs IF – Timrå IK 4–2 (0–0, 1–2, 3–0)
Skott: 44–23 (15–4, 16–9, 13–10)
Utv: 2–6 (0–0, 0–2, 2–4)