J18: Två mål av Seger när Brynäs besegrade Grums

Det satt långt inne, men till slut följde J18 upp lördagens seger mot Färjestad med en ny mot Grums på söndagen. Gabriel Seger blev tvåmålsskytt när laget vände och vann med 5–3.

På förhand var det lätt att säga att Brynäs skulle besegra Grums när lagen möttes under söndagseftermiddagen. Men det blev svårare än man nog hade väntat sig i bortalaget och trots att man hade ledningen med både 0–1 och 1–2 genom Albin Kedbrant och Gabriel Seger så var det ett hårt kämpande hemmalag som stod emot i Billerudhallen.

Grums jobbade sig nämligen ikapp och tog dessutom över ledningen i den andra perioden, någonting som gjorde att Brynäs till slut blev tvungna ta timeout och prata igenom sitt spel. Effekten av denna timeout såg man sedan när det hade gått åtta minuter av den tredje perioden. Då kvitterade Marcus Westfält till 3–3 och Brynäs fick tillbaka sitt självförtroende igen.

När Gabriel Seger sedan satte sin andra kasse för matchen med 34 sekunder kvar att spela plockade hemmalaget ut sin målvakt för att forcera framåt för ett kvitteringsmål. Det skulle man dock inte få till och Samuel Solem punkterade matchen när han gjorde 3–5 i tom kasse med 18 sekunder kvar av ordinarie tid.

Brynäs tog därmed sex av sex poäng under sin Värmlandsturné och landar på en andraplats i tabellen.

Grums IK – Brynäs IF 3–5 (1–1, 2–1, 0–3)
Skott: 39–35 (13–14, 11–18, 15–3)
Utv: 4–12 (0–2, 2–6, 2–4)

0–1 (4.02) Albin Kedbrant (Simon Appelquist, Adam Bäckehag)
1–1 (18.52) Filip Olsson (Anton Schagerberg, Oliver Nähr Winkel) PP1
1–2 (29.40) Gabriel Seger
2–2 (33.30) Erik Johansson (Robert Basth, Filip Högberg)
3–2 (35.09) Erik Johansson (Lukas Söderlund, Simon Bergsagel) PP1
3–3 (48.04) Marcus Westfält (Gabriel Seger, Linus Udd-Hellgren)
3–4 (59.26) Gabriel Seger (Oscar Birgersson, Adam Boqvist)