J18: Målkalas i Gavlerinken

Det blev en rejäl islossning när Brynäs tog emot Kumla hemma i Gavlerinken. Hela 11–0 skrevs slutresultatet till efter en gigantisk tredjeperiod för hemmalaget. Gabriel Deutsch var poängbäst i laget med ett mål och fem assist.

Tabelltvåan, som bara förlorat två matcher under ordinarie tid, mot jumbon som ännu inte tagit någon poäng i J18 Elit Västra – det var förutsättningarna när Brynäs tog emot Kumla i Gavlerinken på torsdagskvällen. Det skulle också bli ett rejält målkalas för hemmalaget under kvällen, men den riktiga ketchupeffekten dröjde faktiskt till den tredje perioden.

Både den första och den andra perioden vann Brynäs med 2–0 sedan Adam Boqvist svarat för två mål och Albin Kedbrant samt kapten Linus Udd-Hellgren gjort ett var, vilket gav resultatet 4–0 inför avslutningsperioden.

Där brann det dock av rejält från hemmalagets sida. Marcus Westfält började med att göra 5–0 när Brynäs spelade numerärt underläge och sedan fyllde Sebastian Sundlöv fint i med både 6–0 och 7–0 innan den riktiga helvetesminuten skulle komma för bortalaget. Inom loppet av 30 sekunder gick Brynäs från 7–0 till 9–0 genom Pontus Andersson och Gabriel Deutsch – detta trots en timeout mitt i alltihop från bortalaget.

Men det var inte över för det. Victor Söderström och Samuel Solem passade på att sätta var sin kasse bara några minuter senare och 11–0 var ett faktum med lite över sex minuter kvar att spela av matchen. Dessa minuter blev dock händelselösa, trots powerplaylägen åt bägge hållen, och det blev 11–0 som skrevs som slutresultat.

Brynäs IF – Kumla HC 11–0 (2–0, 2–0, 7–0)
Skott: 57–10 (13–1, 18–5, 26–4)
Utv: 10–16 (2–8, 2–4, 6–4)