J18: Hattrick av Kedbrant mot Valbo

En stark förstperiod i kombination med ett stort övertag spelmässigt gjorde att Brynäs gick segrande även ur höstens andra derbymatch mot Valbo. Även denna gång vann Brynäs matchen med 7–0 – men nu efter hattrick av Albin Kedbrant.

Brynäs hade en otrolig fart under skridskorna i den första perioden hemma mot Valbo under torsdagskvällen. När Adam Boqvist fick in 1–0 efter åtta spelade minuter rann det bara på efter det. Hemmalaget sköljde över sina gäster och Valbo fick inte en syl i vädret när Brynäs kom dundrande framåt. Samuel Solem utökade ledningen till 2–0 tre och en halv minut efter det inledande målet och när sedan Gabriel Seger också hittade nätmaskorna tog Valbo en timeout.

Den hjälpte dock inte alls och när Brynäs fick spela powerplay efter en tripping kom Albin Kedbrants första mål i matchen när han satte 4–0. Simon Appelquist satte sedan matchens femte mål med 44 sekunder kvar av den första perioden och det var ett chockat Valbo som tog sig tillbaka till omklädningsrummet för att tagga om.

Och även om Valbo stod emot bättre under resten av matchen så hjälpte det föga. Brynäs passade på att skicka in två mål till innan det hela var över. Dessa två mål stod Albin Kedbrant för och 17-åringen gjorde därmed hattrick i hemmaborgen.

Brynäs ligger nu tätt bakom och skuggar serieledande Leksand i tabellen. Endast tre poäng skiljer lagen åt i toppskiktet av J18 Elit Västra efter 15 spelade omgångar.

Brynäs IF – Valbo HC 7–0 (5–0, 1–0, 1–0)
Skott: 44–15 (19–2, 12–7, 13–6)
Utv: 4–4 (0–2, 4–2, 0–0)