J18: Förkrossande seger mot BIK Karlskoga

J18 har nu slagit BIK Karlskoga två gånger inom loppet av tre dagar. På tisdagen svarade Brynäs för hela fjorton mål när man, ännu en gång, nollade sina motståndare. Simon Appelquist gjorde hattrick i matchen och tre backar blev tvåmålsskyttar när Brynäs vann med 14–0.

I söndags blev det 0–4 i Nobelhallen i Karlskoga. Ett ganska blygsamt resultat om man jämför med det som hände i Gavlerinken på tisdagskvällen. Brynäs inledde förvisso rätt lugnt och gick från den andra perioden med 2–0 efter att Isac Sjöman och Gabriel Seger noterats för ett mål vardera.

Men i den andra och tredje perioden fick gästerna verkligen någonting att bita i. Brynäs gasade på rejält och när man hade spelat tre minuter av den andra perioden hade Adam Bäckehag och Isac Sjöman sett till så att ställningen dubblerats till 4–0 – Sjömans andra för matchen där alltså. Efter det tog BIK Karlskoga timeout men det var dock bara början från Brynäs sida.

Gabriel Deutsch fyllde i med 5–0 när man nästintill kommit halvvägs in i matchen och i matchens nästa minut klev Adam Boqvist fram och skickade in både 6–0 och 7–0 inom loppet av 38 sekunder. Simon Appelquist passade även han på att hitta nätmaskorna och 8–0 var ett faktum efter två spelade perioder.

Brynäs backade heller inte tillbaka någonting när den tredje perioden kom igång. Det såg ut som att man hade som mål att göra lika många kassar som i den andra perioden – och så blev det också. Albin Kedbrant inledde med 9–0 innan Appelquist skickade in sitt andra för matchen efter 7.52.

Sedan var det Samuel Solem och Marcus Westfälts tur att sätta ett mål vardera innan Appelquist också fullbordade sitt hattrick. Det målet betydde 13–0 och det återstod då 1.22 av matchtiden. Men Brynäs var inte klara för det. Exakt en minut efter Appelquists sista mål blev även Adam Bäckehag tvåmålsskytt när han fastställde slutresultatet 14–0.

Brynäs IF – BIK Karlskoga 14–0 (2–0, 6–0, 6–0)
Skott: 50–25 (12–4, 17–7, 21–14)
Utv: 10–4 (0–2, 0–0, 10–2)