J18: Bortaseger mot Färjestad

J18 mäktade med fem olika målskyttar när man tog tre stabila poäng i Karlstad under lördagen. Brynäs vann med 5–1 till slut efter att ha avlossat hela 41 skott mot målet.

Det var ett avvaktande och till viss del grinigt spel när Färjestad och Brynäs möttes i Kobbs Arena i Karlstad på lördagseftermiddagen. Hemmalaget hade till och med fem raka utvisningar i den första perioden och på den sista av dessa var det dags för Brynäs att slå till. Då var det Oscar Birgersson som stod som målskytt, assisterad av Simon Appelquist och Gabriel Seger.

Denna ledning utökade sedan lagkapten Linus Udd-Hellgren i slutet på den andra perioden då han helt på egen hand satte pucken i mål och det kändes stabilt i Brynäslägret inför den tredje perioden. När Simon Appelquist då gjorde 0–3 i ett nytt powerplay såg det definitivt ut som att det var gästerna som skulle gå segrande ur striden.

Precis så blev det ju också till slut. Adam Boqvist och Sebastian Sundlöv såg till att ledningen utökades till 1–5, när Färjestad kommit emellan och reducerat en gång, och det blev en stabil bortaseger i den första av helgens två matcher i Värmland.

Färjestads BK – Brynäs IF 1–5 (0–1, 0–1, 1–3)
Skott: 30–41 (6–20, 12–10, 12–11)
Utv: 24–26 (10–4, 6–10, 8–12)