J18: Boqvist straffade Örebro

Det gick hela vägen till straffar när Brynäs gästade Örebro på bortaplan under söndagen. Där avgjorde Adam Boqvist, som ende målsytt, och J18 fick med sig två poäng från mötet. Slutresultatet blev därmed 3–4.

Brynäs körde så gott som över Örebro till en början i Behrn Arena. Efter den första perioden stod det 0–2 efter mål av Pontus Andersson och Adam Boqvist, och denna ledning utökade sedan Pontus Andersson med ännu ett mål mitt i den andra perioden.

Men hemmalaget jobbade sig sakta men säkert tillbaka och det började med en reducering mindre än två minuter efter Brynäs tredje mål. När Örebro sedan kröp ännu närmre i början av den tredje perioden blev det aningen oroligt i Brynäslägret, men man fortsatte spela utan någon timeout.

Just timeout tog istället Örebro när man fick chansen i powerplay med mindre än fyra minuter kvar av ordinarie tid. Denna blev också fruktsam och bara nio sekunder in på det numerära överläget kvitterade man till 3–3. Matchen gick sedan genom en mållös förlängning och det fick avgöras på straffar.

Där drog Brynäs det längsta strået då Adam Boqvist avgjorde med det enda målet i straffläggningen och laget fick med sig två poäng från bortamatchen.

Örebro HK – Brynäs IF 3–4 (0–2, 1–1, 2–0, 0–0, 0–1)
Skott: 33–33 (9–9, 7–11, 15–8, 2–4, 0–1)
Utv: 10–8 (6–4, 2–0, 2-4, 0–0, 0–0)