U16: Tung förlust i semifinalen

Brynäs föll med uddamålet i semifinalen efter att motståndarna HV71 gjort fyra av sina fem mål i numerära överlägen. Nu väntar en bronsmatch mot antingen Frölunda eller Timrå under fredagen.

Adam Boqvist svarade för hälften av Brynäsmålen i semifinalen

I semifinalen mot HV71 fick Brynäs en riktig smakstart på matchen, för efter elva minuters spel skrinnade Adam Boqvist fram helt själv och satte 1-0 högt på bortalagets målvakt. Men när Brynäs sedan åkte ut för en hakning kom HV tillbaka snabbt och 1-1 var ett faktum.

Detta blev också lite av mantrat i matchen, för när Brynäs tog ledningen genom Sebastian Sundlöv i den andra perioden följde därefter en utvisning där HV71 kunde kvittera. Men bara sex sekunder efter 2-2 blev Alex Lind nerdragen och Brynäs tilldelades en straff. Denna tog Adam Boqvist hand om och snyggt satte han 3-2 mellan benen på målvakten.

Knappt tre minuter in på den tredje perioden utökade sedan Simon Appelquist till 4-2 och Brynäs började få vittring om finalen. Men det satte HV71 bestämt stopp för. I två skilda powerplay gjorde man 4-3 och 4-4, varpå hemmalaget Brynäs tog en timeout. Men den satte inte stopp för de vitklädda och 4-5 kom med minuten kvar av matchtiden.

Brynäs försökte sedan att få in en kvittering men pucken ville inte in och HV71 tog hem segern. Nu väntar en bronsmatch mot förloraren i den andra semifinalen, som går mellan Timrå och Frölunda.