U16: Seger mot Skellefteå

U16 gick segrande ur den första kvartsfinalmatchen, då man ställdes mot Skellefteå. 3-4 blev slutresultatet då fyra olika målskyttar nätat.

Det var en böljande match som utspelade sig när kvartsfinalsgruppspelet skulle avgöras i Skellefteå Krafts C-hall under helgen. Brynäs ställdes mot hemmalaget Skellefteå och efter en mållös förstaperiod var det aningen ovisst i början på den andra, där lagen fortsatt kände lite på varandra.

När Brynäs sedan blev utvisade fem + match penalty för checking to the head efter 8.41 var man tvungna att spela boxplay och offra sig hårt. Efter att utvisningen var avklarad stod det 2-1 på tavlan då Oscar Birgersson kvitterat omgående och Skellefteå sedan tagit tillbaka sin ledning.

Men när perioden närmade sitt slut kom det som nog ingen hade trott. Med endast en sekund kvar på klockan kvitterade Alex Lind till 2-2 och det var helt utjämnat inför den tredje perioden.

Där var Brynäs mycket heta och inom loppet av tre minuter kunde Sebastian Sundlöv och Kevin Lilja göra så att det stod 2-4 istället för 2-2 på tavlan. Skellefteå reducerade sedan till 3-4 med knappa minuten kvar, men närmare än så kom man inte och Brynäs tog med sig alla poängen från matchen.

Skellefteå AIK - Brynäs IF 3-4 (0-0, 2-2, 1-2)
Skott: 36-19 (4-4, 19-8, 13-7)
Utv: 6-27 (2-0, 0-25, 4-2)