U16: Klart för JSM i Nyköping

U16 är klara för semifinalspel i Nyköping under påskhelgen. Detta i och med att man vann även den andra av de tre matcherna i kvartsfinalsgruppspelet när man besegrade Timrå med 4-2.

Med en stark seger mot Skellefteå i ryggen klev Brynäs in till den andra av tre matcher i kvartsfinalsgruppspelet, då man ställdes mot Timrå. Man fick också en strålande start på matchen, då Victor Söderström kunde sätta 0-1 i numerärt överläge åtta minuter in på den första perioden. Men Timrå var snabbt tillbaka på banan och kvitterade tre minuter senare genom Philip Pallin, vilket gjorde att matchen var helt jämn igen.

Matchen gick sedan lite i vågor på det sättet och trots att Jonatan Fältström gjorde 1-2 för Brynäs i slutet på den första perioden så kom Timrå tillbaka in i matchen igen i mittenakten och 2-2 var resultatet efter 40 spelade minuter.

I den tredje perioden lade sedan Brynäs i en högre växel och efter åtta minuters spel gav Gabriel Deutsch laget ledningen igen när han satte 2-3 på pass av William Klein. Denna ledning höll sedan laget genom hela den tredje perioden och när Timrå plockade ut sin målvakt i båset kunde Deutsch också göra 2-4 när han prickade in pucken i den tomma kassen.

U16 är nu klara för semifinalsspel i Nyköping nästa vecka. Vilka man får möta är ännu inte klart.

Timrå IK - Brynäs IF 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)
Skott: 30-35 (9-14, 11-15, 10-6)
Utv: 8-10 (2-2, 2-4, 4-4)