U16: Gruppsegrare trots förlust

U16 vinner sin kvartsfinalsgrupp trots att man förlorade den sista matchen, då man mötte Färjestad, med 4-2. Brynäsmålen stod Adam Bäckehag och Emil Lindgren för.

I en match som inte betydde särskilt mycket för Brynäs, som redan var klara för finalhelgen i Nyköping, ställdes man mot ett Färjestad som jagade den andra av de två platserna. Men det var Brynäs som inledde bäst och efter en mållös första period var det i den andra det skulle smälla. Fyra minuter in på perioden kunde Adam Bäckehag sätta 0-1 på pass av kapten Martin Johannesson och Brynäsledningen var ett faktum.

Färjestad kvitterade sedan efter knappa fyra minuter och senare tog man också över ledningen då man gjorde 2-1. Men bortalaget Brynäs var snabba på noterna efter det och på knappa 30 sekunder satte Emil Lindgren kvitteringen fram till 2-2.

Den tredje perioden blev sedan Färjestads och under ett powerplay där Brynäs satt utvisade för tripping gjorde man också 3-2, fyra minuter in på perioden. Brynäs tog därefter en timeout tiotalet minuter senare, men det hjälpte inte för Färjestad kunde göra 4-2 när det återstod bara en minuts spel.

Brynäs är, trots detta, gruppsegrare och har en garanterad plats i semifinalen i Nyköping.

Färjestads BK - Brynäs IF 4-2 (0-0, 2-2, 2-0)
Skott: 33-29 (11-7, 11-17, 11-5)
Utv: 6-4 (2-2, 2-0, 2-2)