U16: Brynäs klara för kvartsfinalspel

U16 är klara för kvartsfinal efter ha vunnit två av de tre matcherna i åttondelsgruppspelet. På söndagen besegrade man Linköping med 4-2 efter att Gabriel Deutsch gjort hälften av målen.

Gabriel Deutsch svarade för två av Brynäs fyra mål

Tre poäng var allt som stod i sikte när U16 klev in i den sista matchen i gruppspelet i Falun. För att komma bland de två första i gruppen så behövde man besegra Linköping efter full tid och det var precis det man var fullt inställda på att göra. Med tung förstärkning i form av J18-backarna Adam Boqvist och Rasmus Sandin fick även U16 en riktigt bra start på matchen. Sebastian Miedema, även han en back, satte nämligen matchens första mål efter 5.48 och man fick en bra känsla i laget.

Linköping var dock snabbt tillbaka på banan och bara tre minuter senare kvitterade man till 1-1. Detta var dock inte backbesättningen i Brynäs nöjda med och man tog därför tag i saken ganska omgående. Adam Boqvist skrinnade nämligen iväg från egen zon, fintade sig förbi försvarsspelarna och prickade in 2-1 på bortalagets målvakt inför vilda applåder från båset.

Den andra perioden inleddes därefter jobbigt för Brynäs, för redan efter 30 sekunder kvitterade Linköping till 2-2 och matchen stod och vägde. Men när Brynäs då äntligen fick chansen i numerärt överläge så skulle det smälla. Med bara tjugotalet sekunder kvar i spelformen hittade Gabriel Deutsch nätmaskorna och 3-2 var ett faktum. Detta höll sig sedan genom perioden och hemmalaget Brynäs var i förarsätet inför den avslutande perioden.

Där gick det dock bara sex minuter innan Simon Appelquist kunde spela fram just Deutsch, som gjorde sitt andra mål för matchen fram till 4-2. Brynäs höll sedan ifrån och försvarade sig riktigt bra och tog hem de tre poängen.

Laget är nu klara för ännu ett gruppspel, då i kvartsfinal, och var det ska avgöras återstår att se.