J20: Vinst i sista omgången

J20 gick segrande ur den sista matchen i Top 10. På hemmaplan besegrade man MODO med 6-3.

Efter förlusten mot Skellefteå taggade Brynäs om rejält till söndagens match, där man tog emot MODO, och det gick betydligt bättre i det mötet. Redan efter 33 sekunder kunde nämligen kapten Linus Ölund spela fram Max Pålholm, som distinkt avslutade i målet fram till 1-0.

– Jag får ett riktigt bra pass av Ölund och så kan jag driva mot kassen och lägga in den, säger Pålholm. Det är alltid skönt att få börja med ett tidigt mål.

Brynäs tryckte sedan upp tempot rejält efter det och Linus Ölund samt Samuel Asklöf såg till att det stod 3-0 på tavlan efter den första perioden, på bara åtta skott. Tio minuter in på den andra perioden fick sedan laget chansen att spela powerplay, men i det läget var det istället MODO som nätade. Med åtta sekunder kvar av utvisningen reducerade då Oskar Ståhl-Lyrenäs till 3-1 och när 3-2 kom några minuter senare blev det aningen oroligt i hemmabåset.

Men den oron försvann snabbt, för minuten efter målet klev Erik Broman fram och utökade ledningen till 4-2 på pass av Kim Persson, och det resultatet stod sig också till periodpausen. Den tredje perioden var sedan lite trögstartad och trots ett par utvisningar så var det fortsatt tvåmålsledning för Brynäs. Tre minuter från full tid utökade sedan Oliver Nordberg till 5-2 och matchen kändes så gott som klar.

MODO var dock inte helt nöjda med det resultatet och Johan Lindholm reducerade till 5-3 minuten senare, varpå gästerna också tog sin timeout samt plockade ut målvakten Emil Hedman i båset. Det gav dock inte något resultat för när Jesper Boqvist fick tag i pucken kunde han skicka ner den i den tomma kassen och slutresultatet blev 6-3.

– Vi har lite mer go i laget idag, säger Max Pålholm. Vi får ner Jesper Boqvist och allting fungerar bra. Det är skönt att få med oss en vinst så här innan slutspelet också.

Brynäs slutar nu trea i serien och kommer att få välja motstånd i åttondelsfinalen efter Frölunda och Skellefteå.