J20: Förlust i första kvartsfinalen

J20 förlorade den första kvartsfinalen mot Rögle med 3-1. Brynäs mål gjorde Alexander Bjurström.

Alexander Bjurström gjorde Brynäs enda mål

I den första kvartsfinalen gästade Brynäs Röge i Ängelholm under onsdagskvällen. Efter en relativt händelelös förstaperiod där Brynäs fick klara av två numerära underlägen var det högdramatiskt när den andra perioden drog igång. Brynäs fick då kämpa på i ett nytt numerärt underläge, men då i hela fem minuter efter ett matchstraff, och efter det var avklarat fick man äntligen en egen chans att spela powerplay.

Där slog man till när det återstod 40 sekunder av läget. Alexander Bjurström hittade då nätmaskorna fram till 0-1 på pass av Jesper Boqvist och Marcus Ersson. Men glädjen var inte långvarig för bortalaget. Knappa tre minuter senare kvitterade Rögle till 1-1 när man fick komma två-mot-noll mot Felix Sandström och det var helt jämnt efter den andra perioden.

Brynäs hade sedan gyllene lägen att näta i början av den tredje perioden, då man till och med fick spela fem-mot-tre en stund, men hemmalagets målvakt Filip Ternbom ville inte släppa in några fler kassar. Istället slog Rögle till med cirka sju minuter kvar att spela. När Brynäs då satt utvisade för puck out kom 2-1 och skåningarna hade vänt matchen.

Gästande Brynäs pressade sedan på rejält mot slutet men pucken ville helt enkelt inte in i målet. I ett sista tappert försök tog man också ut Felix Sandström i båset, men då kunde Rögle punktera matchen med 3-1 i tom kasse och man tog hem den första matchen i kvartsfinalspelet.

Nästa match spelas i Gavlerinken på fredag. Nedsläpp 18.00.

Rögle BK - Brynäs IF 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Skott: 28-36 (9-13, 12-12, 7-11)
Utv: 8-33 (0-4, 2-25, 6-4)