J18: Sandin hjälte när Brynäs gick vidare

J18 är vidare till kvartsfinal efter 2-0 i matcher mot Örebro. På lördagen vann man hemma med 3-2 efter att backen Rasmus Sandin avgjort med ett riktigt snyggt mål.

Brynäs fick en jobbig start på den andra åttondelsfinalen mot Örebro. På hemmaplan i Gavlerinkens B-hall var det Örebro som var hetast i inledningen. Gästerna var hårdare i närkamperna, passningarna satt bättre och man gjorde också matchens första mål när man fick chansen i powerplay. Detta gav ställningen 0-1 efter en förstaperiod där Brynäs hade mycket att jobba på inför mittenakten.

Där var laget dock snäppet bättre och bland annat Alexander Bjurström, som i vanliga fall huserar i J20, hade ett par riktigt vassa lägen. När man sedan hade spelat 15 minuter var det just Bjurström som klev fram. Efter en delikat passning av Samuel Asklöf blev han så gott som fri med målvakten och kunde kvittera matchen till 1-1.

Den tredje perioden började sedan aningen slarvigt för Brynäs och Örebro utnyttjade det på en gång. Gästerna snappade åt sig pucken när man spelade numerärt underläge och gjorde 1-2 efter två spelade minuter. Brynäs var dock snabbt tillbaka på banan och i samma powerplay satte Casper Evertsson pucken som gjorde att det stod 2-2.

När det sedan återstod knappa fyra minuter av ordinarie matchtid klev Brynäs in i förarsätet för första gången i matchen. Samuel Solem och Rasmus Sandin spelade då fint emellan sig och när den sistnämnde kunde avsluta i mål var kvartsfinalerna inom räckhåll.

– Solem kommer i hög fart på kanten och skickar in pucken lite snyggt rakt på tejpen, kommenterar Sandin. Så jag kunde bara lägga den i öppen kasse.

Trots att Örebro sedan tog en timeout och plockade sin målvakt så kunde man inte få hål på Samuel Ersson fler gånger och Brynäs skickade ut sina motståndare i två raka matcher.

– Vi kommer inte ut så starkt som vi snackade om att vi skulle göra, säger Rasmus Sandin. Men vi reser oss under matchens gång och avslutar bra.