J18: Matchserien kvitterad

Kvartsfinalsserien mellan Brynäs och Leksand är kvitterad sedan Brynäs tog hem en viktig seger på bortaplan under lördagen. Segermålskytt blev Alexander Bjurström.

Med kniven mot strupen tog sig Brynäs till Leksand för den andra av tre möjliga kvartsfinaler. Eftersom Leksand vann den första, i Gavlerinken, med 2-1 var det vinna eller försvinna som gällde för Brynäs under lördagen. Men detta verkade man inte påverkas särskilt mycket av i det vitklädda gänget och man inledde matchen på ett riktigt bra sätt.

11 minuter in på den första perioden kom också ett väldigt viktigt mål. När Oliver Nordberg la in pucken mot målvakten David Otter letade den sig in mellan hans ben, och 0-1 var ett faktum. Bara två minuter senare kom också 0-2, då Jesper Boqvist spelade fram Alexander Bjurström, som snyggt kunde sätta pucken i målet.

Därefter följde en mållös andraperiod som också följdes upp av en likadan tredje, trots att både hemmalaget Leksand hade chanser att näta samtidigt som Brynäs också radade upp lägen framåt. Men med en storspelande Oliver Dackell mellan stolparna och ett bra försvarsspel lyckades Brynäs hålla undan och vinna matchen.

– Det är en jämn match, men vi spelar ganska bra och försvarar oss bättre idag, säger Alexander Bjurström. Jag får en fin passning av Boqvist vid målet och det är i stort sett bara att skjuta.

Nu väntar en avgörande tredje kvartsfinal i Leksand under söndagen.