J20: Förlust mot Skellefteå

Det blev förlust med uddamålet borta mot Skellefteå under söndagen för J20. Martin Naenfeldt och Manne Mattisson nätade för Brynäs.

Brynäs fick en kanonstart då man besökte Skellefteå i helgens sista bortamatch. Efter bara 32 sekunder kunde Martin Naenfeldt skicka in matchens första mål, och en och en halv minut senare utökade han även den ledningen till 0-2 på pass av Kim Persson. Men det blev utvisningarna som blev lite av lagets fall denna dag. Efter att man spelat i numerärt underläge efter en slashing kunde Skellefteå reducera till 1-2, vilket också var resultatet efter den första perioden.

Även matchens nästa mål skulle komma i spel fem-mot-fyra. Brynäs drog på sig en utvisning för tripping och då satt kvitteringen efter bara 23 sekunders spel. Men gästerna fortsatte att kriga på och i inledningen på den tredje perioden kunde Manne Mattisson återta ledningen när han skickade in 2-3 efter bara 2.42.

Detta gillade dock inte hemmalaget och sju minuter senare kvitterade man ännu en gång, då till 3-3. När det sedan återstod åtta minuter tog Skellefteå även ledningen för första gången och man hade vänt matchen helt. Brynäs fick sedan två chanser att själva kvittera, då Skellefteå drog på sig utvisningar, men pucken ville inte in i kassen och hemmalaget gick segrande från striden.

Skellefteå AIK - Brynäs IF 4-3 (1-2, 1-0, 2-1)
Skott: 35-23 (9-11, 16-4, 10-8)
Utv: 10-6 (2-2, 4-2, 4-2)