J18: Två poäng mot Linköping

Efter att ha varit i underläge flera gånger hämtade J18 ikapp matchen mot Linköping och vann i sudden death, där Albin Kedbrant avgjorde.

Stärkta av de tre poängen mot Örebro tog J18 emot Linköping under söndagsförmiddagen och det väntades bli en tight match mellan lagen, som fick dela på poängen när de möttes senaste gången. Men målsnålt skulle det absolut inte bli, och matchens första mål skickade gästerna in bakom Samuel Ersson när man hade spelat knappa tre minuter av den första perioden.

Linköping utökade sedan till 0-2 sju minuter senare och det såg ut att bli en tuff match för Brynäs. Då klev dock Albin Kedbrant fram och, mycket snyggt, stänkte han in reduceringen på Gustav Bågenvik i gästernas kasse. Simon Appelquist tog sedan och prickade in kvitteringen och det var åter helt jämnt i Gavlerinken. Linköping fick dock det sista ordet i den första perioden och i dess avslutande minut nätade man dubbelt upp för en tvåmålsledning i pausvilan.

Den andra perioden var sedan en minut från att bli mållös innan Rasmus Sandin gjorde sitt första mål i Brynäströjan fram till 3-4 och det kändes som att hemmalaget kröp närmare och närmare sina motståndare. Just därför var det en rejäl kalldusch när Linköping gjorde 3-5 i början på den tredje perioden, men Brynäs slutade aldrig att jobba trots motgångarna.

Adam Boqvist reducerade till 4-5 i powerplay, men Linköping svarade återigen upp med ett mål, och det var 4-6 halvvägs in i den tredje perioden. Då klev dock Pontus Andersson fram, och på 20 sekunder reducerade och kvitterade han matchen när det bara var fyra minuter kvar att spela.

– Första målet var det grötigt framför kassen och jag petar ut pucken och kan lägga den i öppen kasse, säger Pontus Andersson. Andra var det någon i Linköping som tappade pucken och jag kunde bara sätta den i mål.

Detta gjorde att matchen fick avgöras under övertid och där fick matchen sin tredje tvåmålsskytt, då Albin Kedbrant avgjorde med ett hårt och välplacerat skott.

– Vi har pratat innan om att vi måste höja oss i den första perioden och idag tycker jag att vi gör det, säger Albin Kedbrant. Den är inte helt bra men det är ett stort lyft mot tidigare matcher. Vi är med och kör hela matchen och sedan hämtar vi upp där i slutet, vilket ger väldigt mycket energi till laget.