J18: Seger mot Örebro

J18 hemmaslog Örebro med 3-2 under lördagseftermiddagen. Segermålskytt blev Adam Hirsch, som avgjorde i den tredje perioden.

Under lördagen tog Brynäs emot ett lag man har haft svårt för under den gångna säsongen, Örebro. Det har blivit tunga förluster under de förra mötena och just därför fick tränarna ta en tidig timeout i dagens match, då man inte kommit upp i det spel man hade önskat. Det gjorde man heller inte under den första perioden och som grädde på moset kunde också Örebro ta ledningen när det var 16 sekunder kvar av den.

Brynäs varvade dock upp i den andra perioden och visade upp ett mycket bättre spel än under de första 20 minuterna. Efter sex spelade minuter kunde man också kvittera till 1-1, då Adam Boqvist skickade in pucken i numerärt överläge. Laget tog sedan över spelet och 30 sekunder senare gav Pontus Andersson laget ledningen med 2-1. Men man fick inte vara glada över det målet särskilt länge, för endast tre minuter hann passera innan Örebro kom tillbaka och kvitterade till 2-2.

Matchen var således helt jämn inför den tredje perioden och den fortsatte också på den linjen en bra stund. När det hade spelats cirka 10 minuter kunde dock Adam Hirsch skicka in 3-2 efter att Simon Appelquist spelat in pucken framför målet. Detta blev också avgörande, då Örebro inte fick till någonting framåt trots en uttagen målvakt och Brynäs tog med sig de tre poängen.

– Vi öppnar matchen dåligt, säger matchvinnaren Adam Hirsch. Men vi lyckas reda ut första perioden snyggt och sedan kommer vi ut mycket bättre i de andra två perioderna. Det är starkt av oss att vända matchen på det sättet vi gör också.