U16: Lätt match mot Västerås

U16 hade inga problem alls hemma mot Västerås under onsdagskvällen. 7-0 blev resultatet efter att lika många målskyttar nätat.

Serieledande Brynäs hade en lätt match hemma mot Västerås på onsdagen. Redan 1.43 in i första perioden gjorde Sebastian Sundlöv 1-0 och efter det rullade det på för laget. 2-0 gjorde Gabriel Deutsch tio minuter senare, när laget spelade boxplay, och det var också resultatet efter en period som innehöll få skott mot mål för bägge lagen.

Den andra perioden blev istället roligare för hemmaspelande Brynäs. Av de 19 skott man avlossade satt hela fyra stycken i målet, då Victor Söderström, Sebastian Miedema, William Harila och Hampus Tjernell svarade för var sin kasse och ledningen var tredubblad inför den tredje perioden.

Där tog man det dock lite lugnare och det såg länge ut som att matchen skulle sluta just 6-0, då det gick mållöst väldigt länge. Men när det återstod 38 sekunder klev kapten Martin Johannesson fram och satte spiken i kistan med sitt 7-0, vilket också blev det slutgiltiga resultatet.

Brynäs IF - VIK Västerås 7-0 (2-0, 4-0, 1-0)
Skott: 41-15 (6-4, 19-5, 16-6)
Utv: 4-4 (2-2, 2-0, 0-2)