J20: Seger mot serieledarna

Fem olika målskyttar nätade när J20 besegrade serieledande Frölunda med 5-3 under söndagen.

När serieledande Frölunda kom på besök till Gavlerinken var det ett taggat Brynäs som ställde upp för att ge dem en riktigt bra match. Så blev också fallet, i varje fall till en början, för den första perioden vann man med hela 3-0 efter mål av Alexander Bjurström, Manne Mattisson och Max Pålholm.

Gästerna jobbade sig sedan in i matchen i den andra perioden och när Brynäs spelade lite för slarvigt i egen zon kunde Frölunda också reducera till 3-1 genom Jakob Olsson. Men mycket snabbt därefter hade hemmalaget turen på sin sida och när Simon Sandström avlossade ett skott slank pucken in bakom Victor Brattström i Frölundakassen vilket gjorde att det stod 4-1.

Direkt efter att Brynäs sedan klarat av en utvisning så kom också 4-2, då gästernas Måns Carlsson hittade rätt, och hemmaledningen hade krympt en aning. Frölunda reducerade även ännu en gång mitt i den tredje perioden, men man kom aldrig närmare än så, för när man spelade med tom kasse kunde Linus Ölund punktera matchen med 5-3.

– Vi gör en hur bra förstaperiod som helst, säger Jesper Boqvist, som svarade för tre poäng. Sedan bjuder vi in dem lite i matchen när vi tar onödiga utvisningar i andra och så försöker vi väl spela av matchen lite i tredje. Den perioden var helt okej.