J20: Revansch på Färjestad

J20 besegrade Färjestad hemma med 5-1 efter två mål och ett assist av kapten Linus Ölund.

Efter två raka förluster var det dags för en vinst för Brynäs och man tog ut all den energin när man ställdes mot ett sargat Färjestad i Gavlerinken. Redan efter fyra minuter kom också matchens första mål, då Oliver Nordberg kunde styra in 1-0 bakom Andreas Kåberg i gästernas kasse.

I den andra perioden började dock Färjestad spela aningen bättre och efter sex minuter kvitterade man också till 1-1 när man fick hål på Oliver Dackell. Men Brynäs hängde inte med huvudena, snarare tvärtom, för 14 sekunder senare gjorde Linus Ölund 2-1 när han styrde in pucken i målet. Därefter fick Brynäs med sig en straff men efter att Ölund missat målet fortgick spelet igen och han repade sig några minuter senare då han, lite turligt, också fick in 3-1 bakom Kåberg.

– Målen ramlar in lite enkelt, kommenterar Ölund. Men det är skönt att komma igång och göra lite poäng igen.

Men Brynäs var inte nöjda ännu, för när man fick spela powerplay mitt i perioden hittade Hampus Eriksson snyggt första krysset och det stod 4-1 på tavlan. Färjestad tog då en timeout och inga fler mål föll i den andra perioden. Istället kom matchens sista mål när tio minuter var avklarade av den tredje perioden. Joakim Löfgren avlossade då ett skott från blå och 5-1 var ett faktum. Detta blev också slutresultatet och Brynäs kryper närmare Färjestad i tabellen.

– Vi har bra kontroll på hela matchen, säger Linus Ölund. Jag tycker inte att de har så mycket egentligen och vi kan åka sönder dem.