J20: Full pott i helgen

Det blev full pott för J20 när man ställdes mot Rögle och HV 71 under helgen. På söndagen besegrade man HV 71 med 5-1 i Kinnarps Arena.

Brynäs, med en stabil seger mot Rögle i ryggen, kom ut starkt i söndagens match mot HV 71. Hemmalaget drog snabbt på sig utvisningar för high sticking och holding the stick och i det andra powerplayläget kunde Brynäs kliva fram. Efter 6.53 hittade Manne Mattisson nätet med sitt tredje mål på två matcher och 0-1 var ett faktum. Knappa två minuter senare ökade Erik Broman på till 0-2 och det var helt klart Brynäs som var det bättre laget i matchen.

Periodens andra halva präglades av utvisningar och irritation lagen emellan och när HV 71 utvisades både för roughing och abuse fick Brynäs ett gyllene läge i fem-mot-tre. Detta tog man också till vara på och Linus Ölund skickade fint in 0-3, framspelad av Hampus Eriksson och Johan Grönqvist. Tio sekunder hann sedan passera innan Jesper Boqvist gjorde 0-4 i det som kvarstod av utvisningen och Brynäs fick en riktigt bra utdelning i sitt powerplay.

Den andra perioden blev även den fylld av utvisningar, men till skillnad från den första perioden så föll inga mål i power- eller boxplay i mittenakten och 0-4 stod sig till period 3. Där hann det dock gå lite över fyra minuter innan nästa mål föll. HV 71 reducerade då till 1-4 genom Lias Andersson och Brynäs tog en timeout. Strax därefter fick man själva klara av ett fem-mot-tre och några minuter efter att utvisningarna runnit ut stack Manne Mattisson fram och gjorde sitt andra mål för matchen när han gjorde 1-5.

Lagen blev därefter än mer griniga på varandra och matchens fem sista minuter innehöll två matchstraff för fighting, en checking from behind och en misconduct på tio minuter, vilket gjorde att den totala utvisningsstatistiken i matchen blev 65-41. Brynäs gick dock segrande från mötet med 1-5, då HV 71 inte kom till mer än den reducering de petade in i början av perioden, och man tog sex av sex poäng i helgens matcher.

HV 71 - Brynäs IF 1-5 (0-4, 0-0, 1-1)
Skott: 27-33 (6-14, 7-12, 14-7)
Utv: 65-41 (22-4, 6-6, 37-31)