J20: Förlust mot Djurgården

J20 förlorade bortamatchen mot Djurgården med 4-2. Målskyttar i mötet var Johan Grönqvist och Manne Mattisson.

Djurgården har blivit ett mardrömsmotstånd för Brynäs under J20 SuperElit Norra och Top 10. Hur mycket man än har försökt så har det varit svårt att slå stockholmarna, och så var även fallet under kvällens match. Men till en början såg det ut att bli jämnt, trots allt. Den första perioden slutade mållöst och i uppstarten av den andra tog hemmalaget ledningen med 1-0 när det bara hade spelats 53 sekunder.

Brynäs hämtade dock sig snabbt från den kallduschen och några minuter senare kunde Johan Grönqvist kvittera till 1-1 på pass av sin kapten, Linus Ölund, och Hampus Eriksson. Men Djurgården var snabba i omställningarna och två minuter senare tog man tillbaka ledningen, då man fick chansen i powerplay, och snabbt efter det kunde man också utöka till 3-1.

I och med det tredje målet tog också Brynäs en timeout, men den hjälpte föga. Tio minuter hann passera innan Djurgården utökade till 4-1 och hoppet kändes släckt. Brynäs försökte och försökte sedan att näta i inledningen på den tredje perioden, men under de första tio minuterna höll hemmalagets Robin Jensen tätt mellan sina stolpar. Fem minuter från full tid fick han dock släppa en till puck förbi sig, då Manne Mattisson reducerade till 4-2, men närmare än så kom inte gästerna och Djurgården fick med sig de tre poängen från matchen.

Djurgårdens IF - Brynäs IF 4-2 (0-0, 3-1, 0-1)
Skott: 51-38 (17-8, 21-9, 13-21)
Utv: 10-8 (2-4, 0-2, 8-2)