J18: Vinst i Ängelholm

J18 gick segrande från bortamatchen mot Rögle med 3-5 efter två avgörande mål i den tredje perioden.

Efter en sur förlust mot Malmö var Brynäs taggade till tusen att få revansch direkt då man ställdes mot Rögle under söndagen. Detta fick man också omgående, då Adam Hirsch hittade nätet redan efter 1.33. Den första perioden fortsatte därefter med en utvisning för vardera lag och när det var Brynäs tur i powerplay så klev Adam Boqvist fram och gjorde 0-2.

Tre minuter in på den andra perioden utökade sedan Albin Kedbrant till 0-3 och Brynäs hade ett järngrepp om matchen. Rögle lyckades inte näta i mittenakten heller och 0-3 stod sig efter 40 minuter. Men hemmalaget hade absolut inte givit upp för inom loppet av tre minuter i den tredje perioden hade man kommit ikapp till 3-3 och Brynäs tog en välbehövlig timeout.

Den gav också utdelning, för exakt fem minuter senare skickade Casper Evertsson in 3-4 på pass av Rasmus Sandin, och Brynäs hade återigen ledningen i matchen. Med åtta minuter kvar att spela gjorde sedan Gabriel Seger 3-5 och trots att Rögle tog ut målvakten i slutskedet så kunde Brynäs hålla ifrån och vinna med 3-5.

Rögle BK - Brynäs IF 3-5 (0-2, 0-1, 3-2)
Skott: 39-30 (10-12, 9-13, 20-5)
Utv: 12-8 (8-2, 2-2, 2-4)

0-1 (1.33) Adam Hirsch (Casper Evertsson, Simon Appelquist)
0-2 (10.38) Adam Boqvist (Casper Evertsson, Simon Appelquist) PP1
0-3 (23.08) Albin Kedbrant (Filip Sarlind)
1-3 (40.20) Adam Swärdh (Melvin Karlsson)
2-3 (41.47) Gustav Jäderberg (Albin Nilsson)
3-3 (42.43) Hugo Klippfors (Adam Swärdh, Emil Claesson)
3-4 (47.43) Casper Evertsson (Rasmus Sandin)