J18: Förlust i Malmö

J18 föll med uddamålet borta mot Malmö efter att hemmalaget avgjort med tre minuter kvar av den tredje perioden.

Efter åtta raka segrar i J18 Allsvenskan Södra tog sig Brynäs ner till Skåne under lördagen. Där fick man också en kanonstart på matchen, då Casper Evertsson skickade in matchens första mål redan efter tre minuters spel. Gabriel Seger fyllde sedan i fem minuter senare och man hade en skön tvåmålsledning halvvägs in på den första perioden.

Malmö tog sig dock tillbaka in i matchen och med fem minuter kvar att spela i första reducerade man till 2-1 genom Filip Lennström, som stod i fokus mer och mer ju längre av matchen som gick. När den andra perioden hade blivit 14 minuter gammal kvitterade nämligen samme Lennström till 2-2 och minuten efter spelade han fram när Magnus Molge gav Malmö ledningen med 3-2.

Brynäs var dock snabba att återhämta sig från de två målen och 43 sekunder efter 3-2 skickade Adam Boqvist in 3-3 när man spelade powerplay och det var åter jämnt när den tredje perioden drog igång. Där spelade man sedan också jämnt nästan hela matchtiden ut, men när det återstod tre minuter kunde Malmö göra målet som blev avgörande för matchen och skåningarna tog med sig de tre poängen.

Malmö IF - Brynäs IF 4-3 (1-2, 2-1, 1-0)
Skott: 47-33 (14-9, 16-16, 17-8)
Utv: 4-12 (2-2, 2-4, 0-6)