J18: Brynäs nollade Färjestad

J18 nollade Färjestad på hemmaplan under söndagen. 3-0 blev slutresultatet efter mål av Pontus Edman, Linus Udd-Hellgren och Pontus Andersson.

Brynäs fick en kanonstart mot Färjestad i J18 Allsvenskan Södras sista match, då man möttes i Gavlerinkens B-hall. Redan 1.05 in på den första perioden gjorde Pontus Edman snyggt 1-0 när pucken hittade in vid den första stolpen. Detta fyllde Linus Udd-Hellgren sedan i med 2-0 sju minuter senare och Brynäs hade övertaget i matchen, vilket också syntes tydligt då skottstatistiken i första perioden slutade 23-2.

Övertaget fortsatte man att ha även i den andra perioden och trots tre lägen i powerplay så föll inga mål alls i mittenakten. Brynäs fortsatte dock att avlossa skott och efter två perioder var det 43-10 i skott, men bara 2-0 på måltavlan.

I den tredje perioden fick Brynäs sedan klara av två numerära underlägen innan man själva fick chansen i powerplay. Då Färjestad åkte ut för en tripping gjorde också hemmalaget 3-0 när Pontus Andersson styrde in Rasmus Sandins backskott. Efter det var det ingen fara på taket för Brynäs och med en stabil målvakt i Samuel Ersson höll man också tätt bakåt och kunde nolla Färjestad.