U16: Straffseger mot Färjestad

Det blev målsnålt när Brynäs tog emot Färjestad i U16 Elit Västras sista match för 2016. Filip Ek blev matchhjälte när han var ensam målskytt i straffläggningen och Brynäs vann matchen med 2–1.

I 2016 års absolut sista match för Brynäs U16 var det Färjestad som stod på andra planhalvan i Gavlerinken. När matchen drog igång blev det otroligt jämnt och tufft mellan lagen, som dock gick mållösa genom den första perioden efter fina ingripanden från Adam Matsson i hemmakassen och David Kihlman i bortalaget.

Även den andra perioden gick mållös trots att det fanns en handfull lägen åt båda hållen och det var istället i uppstarten av den tredje perioden som matchens första mål skulle trilla in. Det kom efter 5.45 – när Adam Melkersson var sist på pucken efter en grötig situation och det var då till slut 1–0 till Brynäs.

Men man fick inte vara glada särskilt länge, för mindre än två minuter senare kvitterade gästernas Oscar Lawner till 1–1 och det var åter jämnt mellan lagen. Man gick sedan genom en mållös förlängningsperiod och matchen fick till slut avgöras på straffar.

Där var det Brynäs som drog det längsta strået. Efter tre straffar för vardera lag stod Filip Ek som enda målskytt och eftersom Adam Matsson räddade alla skott från Färjestadsspelarna fick hemmalaget med sig extrapoängen.

Brynäs IF – Färjestads BK 2–1 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 1–0)
Skott: 36–30 (9–10, 12–9, 14–7, 0–4, 1–0)
Utv: 8–8 (2–4, 2–2, 2–2, 2–0, 0–0)