U16: Seger mot Forshaga

U16 avfärdade hemmalaget Forshaga till synes enkelt under fredagskvällen. Brynäs vann till slut med 7–1 efter en riktigt stark andraperiod och Anton Åhrlin blev tvåmålsskytt i mötet.

Det var ett aningen trögstartat Brynäs som kom till spel borta mot Forshaga under fredagens match. Strax över nio minuter gammal hann matchen bli innan man hittade nätet första gången och då var det Isac Enmarker som hittade rätt på pass av Liam Hansson och Oskar Kvist. Därefter dröjde det sex minuter innan Linus Bergander fyllde i med 0–2 och just det var resultatet efter en spelad period.

När sedan den andra perioden drog igång växlade man upp rejält i bortalaget och efter två minuter kunde Victor Barrögård utöka till 0–3, assisterad av Filip Ek, och det var Brynäs för hela slanten. Det visade man inte minst när man gjorde ytterligare två mål inom loppet av 43 sekunder – genom Liam Hansson och tidigare passningsläggaren Ek, och det var 0–5 med halva matchen spelad.

Men man nöjde sig inte där. Anton Åhrlin var även han målsugen denna afton och han satte både 0–6 och 0–7 innan den andra perioden var färdigspelad. Forshaga bytte sedan målvakt inför den tredje perioden och då var det som att ett helt nytt lag klev in på banan. Hemmalaget pressade på framåt och vann till och med skottstatistiken med 13–5 i den tredje perioden. Ett mål lyckades man också få in, då man spelade powerplay, och 1–7 blev slutresultatet i matchen.

Forshaga IF – Brynäs IF 1–7 (0–2, 0–5, 1–0)
Skott: 24–33 (5–14, 6–14, 13–5)
Utv: 6–6 (4–0, 2–0, 0–6)

0–1 (9.18) Isac Enmarker (Liam Hansson, Oskar Kvist)
0–2 (15.01) Linus Bergander (Axel Westlund)
0–3 (22.12) Victor Barrögård (Filip Ek)
0–4 (29.03) Liam Hansson (Isac Enmarker, Oskar Kvist)
0–5 (29.46) Filip Ek (Abbe Broberg, Linus Bergander)
0–6 (34.41) Anton Åhrlin (Hannes Nordström)
0–7 (39.18) Anton Åhrlin (Adam Melkersson, Rasmus Hjalmarsson)