U16: Seger med uddamålet mot Leksand

U16 tog hem tre poäng mot Leksand efter att rivlamötet blivit riktigt tight i slutet. Brynäs vann till slut med 4–3 och det var framförallt en stark förstaperiod som banade väg för segern.

Adam Melkersson gjorde ett av Brynäsmålen mot Leksand.

Brynäs hade en helt fenomenal förstaperiod när mot tog emot Leksand i Gavlerinkens B-hall på onsdagskvällen. Strax efter en avklarad utvisning kunde David Olsson inleda målskyttet för hemmalaget med sitt 1–0 och inte långt därefter kom också matchens nästa mål. Det första svarade Adam Melkersson för när Brynäs spelade powerplay efter en holding och sedan hann det bara gå 32 sekunder innan Isac Enmarker utökade ledningen till 3–0.

Leksand skickade därefter in ett mål i sitt egna powerplay och man gick till pausvila med 3–1 på resultattavlan. Och trots att Rasmus Hjalmarsson kunde trycka in 4–1 i boxplay mitt i den andra perioden så skulle det bli onödigt spännande ändå denna match.

I den tredje periodens nionde minut kunde nämligen Leksand reducera till 4–2 och efter att Brynäs sedan dragit på sig en utvisning för crosschecking tog dalmasarna timeout för att snacka ihop sig. I just det powerplayspelet reducerade Leksand ytterligare en gång, och det var knappa 4–3 på tavlan med åtta och en halv minut kvar att spela.

Det blev därför spännande och dramatiskt i slutet, men Brynäs lyckades hålla ifrån och tog hem tre poäng i matchen.

Brynäs IF – Leksands IF 4–3 (3–1, 1–0, 0–2)
Skott: 40–30 (12–7, 13–7, 15–16)
Utv: 22–20 (6–6, 10–10, 6–4)