J20: Seriesegern bärgad

J20 är segrare av SuperElit Norra efter en rejäl överkörning av Skellefteå under söndagens match. Alexander Bjurström gjorde hattrick och man fick se hela tre tvåmålsskyttar när Brynäs vann med 9–2.

Efter att Brynäs kammat hem två raka segrar mot Luleå och dåvarande serieledarna Leksand samtidigt torskat två raka matcher mot Timrå var en poäng allt Brynäs behövde för seriesegern när man ställdes mot Skellefteå i Gavlerinken på söndagen. Man ville dock ha mer än så och det blev ett riktigt målkalas när matchen väl drog igång.

Brynäs tog kommandot direkt och 1–0 och 2–0 kom inom loppet av 26 sekunder från Alexander Bjurström och Casper Evertsson. Det tvingade Skellefteå till en timeout och minuten efter den reducerade man till 2–1 på Oliver Dackell i Brynäskassen. Men roligare än så skulle inte gästerna norrifrån få ha det. Brynäs öste på framåt och Manne Mattisson kunde sätta 3–1 innan den första perioden var färdigspelad.

Sedan fick man islossning i den andra perioden och man började den fenomenalt genom ett boxplaymål från tidigare målskytten Bjurström. Fyra och en halv minut senare tog Brynäs tog timeout och styrde upp sitt spel igen efter ett par minuters dåligt fokus.

Detta gav också frukt då Johannes Kinnvall kunde smälla in 5–1 när man spelat nästan halva matchen. Casper Evertsson kom sedan emellan och gjorde 6–1 innan Kinnvall också prickade in 7–1 i ett sent powerplay. Det var alltså stora siffror inför den tredje perioden och då passade Skellefteå på att byta målvakt och in för Filip Eriksson kom Emil Rullander.

Han fick dock släppa ett par kassar förbi sig också och det var Alexander Bjurström som började när han fullbordade sitt hattrick med 4.26 spelat av den tredje perioden. Skellefteå reducerade sedan en gång till men Brynäs hade kommandot och Manne Mattisson fastställde slutresultatet till 9–2 med 1.58 kvar att spela.

Brynäs vinner därmed alltså SuperElit Norra och man gör det med tre poängs marginal ner till tvåan Leksand.

Brynäs IF – Skellefteå AIK 9–2 (3–1, 4–0, 2–1)
Skott: 41–38 (17–11, 14–14, 10–13)
Utv: 8–32 (2–14, 2–2, 4–16)