J20: Serieledning med en match kvar

J20 / Permalink / 0
Brynäs har knipit åt sig serieledningen efter två fina segrar mot Luleå under fredagen och lördagen. Lördagsmatchen vann man till slut med 2–1 efter mål av Adam Hirsch och Oliver Nordberg. 
 
 
Efter en match där Oliver Dackell hållit nollan valde Brynäs att skifta målvakter i returmötet. In kom då alltså Samuel Ersson och han gjorde det bra mot den anstormning som Luleå ställde upp med på lördagen. Brynäs var dock hetast även i denna match och efter 4.07 kunde Adam Hirsch raka in 1–0 i numerärt överläge. 
 
Därefter följde en mållös andraperiod, precis som på fredagen, och det var otroligt ovisst vad som skulle hända när den tredje drog igång. Där kom Luleå ut riktigt hårt och man pressade och pressade för att få in en kvittering på Ersson mellan stolparna, men det ville sig inte. Istället utökade Oliver Nordberg till 2–0 knappt nio minuter in på perioden och Brynäs såg starkast ut ännu en gång. 
 
Det hann dock bara gå cirka en och en halv minut efter målet innan Luleå till slut skulle hitta nätet i Gavlerinken. Tim Kämpeberg reducerade till 2–1 och då följde en anstormning som hette duga. Gästerna försökte och försökte att kvittera och ta matchen till förlängning men försvaret och Samuel Ersson jobbade mycket starkt och man tog till slut hem matchen även denna dag. 
 
Brynäs är nu serieledare i och med att Leksand förlorade mot Timrå och allt avgörs nu i seriens sista omgång, som går på söndagen. 
 
 
Brynäs IF – Luleå HF 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)
Skott: 27–38 (12–11, 8–15, 7–12)
Utv: 6–6 (2–4, 2–2, 2–0)
Publik: 213
 
1–0 (4.07) Adam Hirsch (Erik Broman, Adam Boqvist) PP1
2–0 (48.52) Oliver Nordberg (Johannes Kinnvall, Samuel Asklöf)
2–1 (50.30) Tim Kämpeberg (Kim Johansson, Livio Stadler)
Till top